Amokfabriek in Molenbeek sluit de deuren

De fabriek in Molenbeek staat bekend om de enorme hoeveelheid amok die er jaarlijks wordt gemaakt

MOLENBEEK – De Brusselse bvba Amok heeft gisteren het faillissement aangevraagd. De fabriek in Molenbeek staat bekend om de enorme hoeveelheid amok die er jaarlijks wordt gemaakt. Oorzaak van de sluiting zou de concurrentie van grote hoeveelheden goedkope amok zijn die uit het buitenland wordt ingevoerd. “Vooral  in de buitenlandse grootsteden wordt er op grote schaal, al dan niet legaal, amok gemaakt,” aldus een wanhopige amokmaker Farid G. “Hun amok is van mindere kwaliteit, maar kan wel veel goedkoper gemaakt worden. Bovendien trekken onze concurrenten mensen aan om hier ter plaatse in Molenbeek amok te komen maken. Zo vermijden ze opslag- en transportkosten.” Het is opnieuw een gevoelige klap voor de Molenbeekse industrie. Vorige maand ging al een lokale onruststokerij over de kop. Een honderdtal amokmakers verliezen nu hun baan. Zij reageren bijzonder boos, en kondigden al aan voorlopig geen amok meer te zullen maken. (EM)

4 reacties op "Amokfabriek in Molenbeek sluit de deuren"

Laat een reactie achter