Kampioenen komen op bij volgende verkiezingen

Beke: “Markske heeft perfect CD&V-profiel”

EMBLEM – Nu de plannen voor een langspeelfilm over FC De Kampioenen voorlopig zijn opgeborgen, hebben de kampioenen hun handen vrij om de pijlen op de politiek te richten. Balthasar Boma, directeur-generaal van Boma Vleesindustrie nv en hoofdsponsor van de vermaarde voetbalploeg, kondigde gisteren aan om op te komen voor Open VLD in Brakel. Blijkbaar trachten ook andere politieke partijen om de populaire voetbalhelden op hun lijst te krijgen. Zo zou Xavier Waterslaghers in oktober opkomen voor de PS van Michel Daerden in Ans. Waterslaghers en Daerden zijn al jarenlang goede vrienden, die geregeld samen een ‘dagschotelke’ gaan drinken. Markske werd dan weer door Wouter Beke persoonlijk overtuigd om mee de CD&V-lijst van Leopoldsburg te trekken. Hij zou volgens Beke ‘het perfecte CD&V-profiel’ hebben. Ook Pico Coppens, toch al enkele jaren uit de serie, zou zijn gestrikt door PvdA, omdat hij de rest van zijn dagen ‘werkloos wil blijven, maar toch goedkope wodka wil kunnen drinken.’ (EM)

Laat een reactie achter