Treinreizigers dreigen met staking

BRUSSEL – In een tegenreactie op het bericht dat er vanavond mogelijk een staking van de treinbestuurders plaatsvindt, dreigen nu ook de treinreizigers met een spontane staking.  De verwarring is groot.

Op het spoor heerst chaos
Op het spoor heerst chaos

“Er is al genoeg met ons gesold!”, stelt arbeider Gunnar Hoffelinck (40) uit Nieuwerkerken.  “Het is onverantwoord om uitgerekend op een vrijdagavond te dreigen met een staking, wanneer na een grauwe week van arbeid de zoete oase van het weekend ons toelacht.  Maar deze keer zal het niet waar zijn: als de treinbestuurders hun wil doordrijven, dan staken wij ook in onze hoedanigheid van treinreiziger.  Wij blijven hardnekkig op kantoor zitten, het hele weekend als het moet!”

Ondertussen dreigt de totale chaos op het spoornet.  “Een reizigersstaking zou een drama betekenen”, beseft treinbestuurder Pieter Coupé (50).  “Al onze energie zuigen wij rechtstreeks uit het ontevredenheidsgevoel dat we bij onze reizigers genereren.   Getuige te mogen zijn van hoe zij zwaar worden getroffen door een intern conflict waar ze zelf niks mee te maken hebben, is onze kostbare zuurstof om de dag mee door te komen.   Ik roep alle reizigers dan ook op om niet te staken, en ogenblikkelijk te stoppen met werken.”

2 reacties op "Treinreizigers dreigen met staking"

 1. Iedereen heeft stakingsrecht, dat is de basis van de sociale strijd van onze voorvaderen geweest! Dus, heren (en dames) treinmensen, probeer ons maar eens tegen te houden!!
  Ik zal niet met de trein reizende volgende dagen – zoals ik trouwens al tientallen jaren doe. Nè!

  Beantwoorden.
 2. Groot gelijk Johan!

  Samen strijden we voor ons stakingsrecht.

  Vandaag noch bus, tram of trein gebruikt.
  Ik staak nog een volle week verder.
  Dan is mijn congé helaas voorbij.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter