*BREAKING NEWS* Zware schietpartij in centrum Kessel-Lo

KESSEL-LO : In het Vlaams-Brabantse Kessel-Lo heeft zich vanmiddag een zware schietpartij voorgedaan. De gebeurtenissen grepen plaats in een bijzaaltje van een lokale herberg. Voor zover bekend zouden er bij het voorval geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen, en zou ook de materiële schade beperkt zijn.

“Deze wedstrijd handboogschieten op de liggende wip was inderdaad bijzonder zwaar”, geeft een vermoeide eindwinnaar Lodewijk Browaeys (53) uit het naburige Leuven toe. “Alles bij mekaar moet ik toch een uur of vier met zo’n boog in mijn handen hebben rondgelopen. Dat brengt toch een zeker element van zwaarte met zich mee.”

Browaeys toonde zich de sterkste in het onderdeel 'liggende wip'
Browaeys toonde zich de sterkste in het onderdeel ‘liggende wip’ (Beeld YouTube)

Browaeys nam vandaag een dag vrijaf van het werk, om te kunnen deelnemen aan de jaarlijkse Oktoberschieting van café Het Pleintje te Kessel-Lo. Met succes, zo blijkt: de 53-jarige Leuvenaar toonde zich vandaag de meest handvaste schutter, en mag als winnaar een uit de kluiten gewassen gerookte beenham mee naar huis nemen. “In mijn hoedanigheid van gewonnene ontving ik eveneens enige drankbonnen”, voegt een trotse Browaeys daar aan toe, “al denk ik niet dat die nog mee tot thuis zullen geraken” (lacht, nvdr.).

Doelwitten

“Handboogschieten op de liggende wip is een sport waarbij zowel de lichaamsbeheersing als het geestelijk vermogen van de schutter zwaar op de proef worden gesteld”, doceert de trotse winnaar verder. “Ook vandaag was dat niet anders: de ene pijl na de andere diende ik af te vuren, pogende ze met de doelwitten in contact te brengen. Bij het verloop van dat proces ben ik erin geslaagd om meer doelwitten, of ‘vogels’, te raken dan de rest van het deelnemersveld, waardoor ik de winnaar ben. Maar, zoals ik al zei, het was een héél zware schietpartij hier in Kessel-Lo. Ik zal het voelen morgen.”

Levenloos neergezegen

Voorlopig lijkt het er niet op dat de schieting dodelijke slachtoffers heeft geëist. Browaeys, die de hele tijd ter plaatse was, denkt van niet: “Doden gevallen? Ik denk het niet: dat zou iemand toch hebben gemerkt. Als leden poppen zouden zij levenloos zijn neergezegen op de vloer, de even daarvoor nog krachtig gespannen boog vallende naast het levenloze lichaam. Neen, geen doden, dat kan ik u wel bevestigen.”

Meer nieuws volgt later.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén reactie op "*BREAKING NEWS* Zware schietpartij in centrum Kessel-Lo"

  1. Het zwierige, doch gebalde taalgebruik doet me vermoeden dat het hier om een lid van de Leuvense politie gaat? Het feit dat het in een café plaatsvond versterkt dat vermoeden alleen maar…

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter