Frankrijk vernauwt keuze tot pest en cholera

De pest kon een meerderheid van de Fransen overtuigen. (Michael Sweerts, 1652)

PARIJS – De Fransen hebben gekozen. Aangezien geen enkele kwaal meer dan vijftig procent haalde, mag het Franse electoraat op 7 mei kiezen tussen de pest en de cholera.

Deze ziektes konden respectievelijk ongeveer 21 en 24 procent van de kiezers overtuigen, terwijl chlamydia, Alzheimer, de slaapziekteherpes, progeria, de ziekte van Korsakovde Spaanse griep, jongdementie en ebola beduidend minder voorstanders hadden.

Viroloog Marc Van Ranst kijkt met argusogen naar de resultaten. “De Franse uitkomst is ongelooflijk belangrijk voor de rest van Europa, aangezien de pest  – een ziekte die na de tweede wereldoorlog uitgeroeid leek  – voor het eerst sinds de late Middeleeuwen weer epidemische proporties lijkt aan te nemen in Europa.”

Gordelroos

Maar ook andere waarnemers houden de ontwikkelingen in Frankrijk nauwlettend in de gaten. “Ik ben altijd een groot voorstander van gordelroos geweest en hoopte dan ook op chlamydia, maar als het tussen de pest en de cholera gaat moet ik hopen dat cholera het haalt”, aldus Frankrijk- en geslachtsziektenexpert Mia Doornaert.

4 reacties op "Frankrijk vernauwt keuze tot pest en cholera"

 1. Zelf ben ik eerder een aanhanger van het Zika-virus. Het is gewoon onfair dat deze verkiezingen zo vroeg op het jaar vielen waardoor al te weinig muggen gemobiliseerd konden worden.
  En toch stellen we vast dat de overgrote massa van het kiesvee met véél te kleine hoofdjes rondliep…. shame!

  Beantwoorden.
 2. Als mensen gaan sterven willen ze mij er altijd graag bij.
  Dat proces begint al op de middelbare school met het aftellen van de tijd.
  Als ze hebben leren optellen, is er niets origineels meer te bedenken dan aftellen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter