Star Wars krijgt Vlaamse remake

Antwerpen – Deze week verschijnt ‘The Last Jedi’, het achtste deel van de Star Wars-reeks, in de cinemazalen. Ook de Vlaamse filmindustrie wil haar graantje meepikken van het succes van de iconische filmreeks, en daarom wordt er gewerkt aan een Vlaamse remake.

“Star Wars was altijd al een politieke film”, aldus regisseur Erik Van Looy, “We hebben die thematiek dus ook overgebracht naar de Vlaamse situatie.”

“In de Vlaamse versie geeft Obi Wan-Besien aan Calvo Skywalker de opdracht om de rondborstige en rebelse Prinses Almaci redden uit de klauwen van de gemene Darth De Wever. Die heeft aan de Land Invest Group de opdracht gegeven om in de haven van Antwerpen een Death Star te bouwen,” vertelt Van Looy. “Calvo Skywalker wordt bijgestaan door opportunistische Peter Solo, zijn harige kameraad Raoul Hedebacca en hun supersnelle Millennium Tesla, die de afstand van de Kennedytunnel tot het Sportpaleis kan overbruggen in minder dan 12 parsecs.”

“Tegen die achtergrond probeert Kanselier Palpapeeters, een dictatoriaal figuur die zich voordoet als een gematigd bemiddelaar, van het conflict te profiteren om zelf de macht te grijpen.” Maar ook andere personages uit de originele film maken hun opwachting, aldus Van Looy: “R2-D2 wordt vertolkt door een milieubox op een skateboard, en C-3PO wordt gespeeld door Markske van de Kampioenen.”

De trailer is alvast veelbelovend. In wat nu al een iconische scène lijkt te worden bekent antagonist Francken Todt aan het hoofdpersonage: “Calvo, I am your father.

6 reacties op "Star Wars krijgt Vlaamse remake"

  1. En Star Wars is een maat voor niets · Bewerken

   De afstand van de Kennedytunnel tot het Sportpaleis is inderdaad minder dan 12 parsecs. Technisch gezien liegen ze niet als ze zeggen dat ze enkele kilometers kunnen afleggen in minder dan 372 biljoen kilometers. Ik kan bijvoorbeeld ook mijn adem gedurende een halve minuut in minder dan 4 minuten inhouden.

   Beantwoorden.
  2. Een *beetje* SW-liefhebber weet dat dit letterlijk is overgenomen van de originele films, “You’ve never heard of the Millennium Falcon?…It’s the ship that made the Kessel Run in less than twelve parsecs.”

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter