Mechelse schepen voor burgerlijke stand weigert huwelijk omdat bruid hem geen handjob wil geven

MECHELEN – Marc Hendrickx (N-VA), eerste schepen en bevoegd voor burgerlijke stand, heeft geweigerd het huwelijk te voltrekken van een echtpaar dat hem geen handjob wou geven. 

Voor Marc Hendrickx is een handjob het minimum minimorum voor wie wil trouwen . (foto: N-VA)

“De dame weigerde pertinent om me de roze bloem van haar maagdelijkheid te schenken, en verwees hiervoor naar haar godsdienst en gewoonten”, schrijft Hendrickx op zijn Facebookpagina. “Ik heb gezegd dat godsdienstige redenen op een stadhuis niet kunnen ingeroepen worden en dat het deel van onze cultuur en gewoonten is om respectvol je bloemetje te laten plukken door de plaatselijke landheer. Op het ius primae noctis geef ik niet toe. Nooit.”

Naar verluidt was de eerste schepen na bemiddeling niettemin bereid zich te laten vermurwen met een snelle ruk op de toiletten van het stadhuis. Maar ook dat voorstel sloeg op koude steen bij de tortelduifjes. “Wat een flagrant gebrek aan respect. Dat zijn écht geen manieren”, brieste Hendrickx het bruidspaar toe.

Daarop probeerde de bruidegom de schepen nog op andere gedachten te brengen door te argumenteren dat deze laatste het principe van de seculiere overheid foutief interpreteerde. “Er is tegenwoordig veel begripsverwarring over de neutraliteit van de overheid en de vrijheid van godsdienst”, verklaarde de man.

Normen en waarden

“Maar eigenlijk is het heel simpel: als schepen bent u de vertegenwoordiger van de overheid en dient u de normen en waarden van de gemeenschap te belichamen. Wij hebben echter geen openbare functie, en wij zouden gewoon graag trouwen. Ik begrijp dat u er, uit hoofde van uw functie, op staat om een handjob te geven. Maar het is ons recht, als burgers van dit land, om die uitgestoken hand beleefd te weigeren.

“Maar als u er echt op staat, en als het de enige manier is om dit huwelijk te voltrekken, dan mag u mij hier en nu een handjob geven”, besloot de bruidegom.

Daarop verliet de schepen het stadhuis.

10 reacties op "Mechelse schepen voor burgerlijke stand weigert huwelijk omdat bruid hem geen handjob wil geven"

 1. Een spijtig misverstend ! De schepen wou de bruid gewoon een JOB aanbieden. Dat meiske is toch niet naar hier gekomen om te werken hé. De bruidegom sloeg ook al bleek uit toen hij het woord job hoorde uitspreken.

  Beantwoorden.
 2. Georges Grootjans · Bewerken

  Oei, ik ben het zelf nog niet gewoon want die ;-) hierboven moeten !!! zijn natuurlijk. Ik dacht dat ik voor De Standaard aan het schrijven was ;-) ;-) … euh… !!!

  Beantwoorden.
 3. Dus Peeters heeft er geen probleem mee dat er een handjob wordt aangeboden. Met deze wijsheid in het achterhoofd kan ik met een gerust geweten de straat op en de kandidaten naar mijn keuze om een handjobke vragen. De chris heeft gezegd dat het mag !

  Beantwoorden.
 4. De socialistische vakbond spreekt ongemeen hard van broodroof: elke job aangeboden betekent immers minder inkomsten voor de bond. En zij hebben gelijk ! Hoe kunnen ze anders de werknemers betalen die ons dagelijks het bloed onder de nagels pesten op brugdagen, vakantieperiodes, veralgemeend: alle maan- en vrijdagen.

  Beantwoorden.
 5. Georges Grootjans · Bewerken

  Marc Hendrickx heeft een thuis een Finse brak die op eenvoudige aanvraag een pootje geeft. Nu is de vraag: Zal Marc Hendrickx de hond trouwen? Alle andere gedachten zijn voor uw eigen rekening.

  Beantwoorden.
 6. Om te kunnen trouwen HOEF je de hand van een NVA’ er of een andere politieke paljas zijn poot niet gaan schudden. Dat staat in het Verdrag van de Rechten Van De Mens. God weet waar die politiekers allemaal niet met hun fikken tussen of aan zitten?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter