KU Leuven zwicht onder druk: rector Sels moet een paper schrijven

De raad van bestuur van de KU Leuven heeft rector Luc Sels een zware sanctie opgelegd: hij moet een paper schrijven. Aanleiding is de lakse straf die Sels oplegde aan leden van studentenclub Reuzegom, verantwoordelijk voor de dood van een schacht in 2018.

De KU Leuven neemt, na toenemende druk, haar morele verantwoordelijkheid

Nadat meer details over de marteldood naar buiten treden en er openlijke kritiek aan Luc Sels wordt geuit, neemt de raad van bestuur haar morele verantwoordelijkheid. Ze heeft unaniem besloten om Sels een paper te laten schrijven.

De paperinstructies, die onze redactie kon inkijken, zijn erg gedetailleerd. Na een grondige analyse van het begrip ‘klassenjustitie’ moet Sels, van opleiding socioloog, een aantal experten interviewen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dat leden van de familie van boer De Clerck zijn en voormalig Proximus CEO Dominique Leroy. De onderzoeksvraag is of het klopt dat witte mensen met Monopoly op geld, macht en netwerk zich makkelijk kunnen vrijkopen van de gevangenis en meer kanskaarten krijgen op hun levensweg.

Het antwoord op de onderzoeksvraag is ja.

3 reacties op "KU Leuven zwicht onder druk: rector Sels moet een paper schrijven"

 1. De vooruitgang.
  De docent moet steeds meer meedoen als student. Liberalisering. Competitie.
  De politicus als kiezer.

  Het heeft te maken met de persoonlijkheid, de integratie van fysiek, emotioneel en mentaal.
  Je moest al lang discussie leren voeren over complexe thema’s gerelateerd aan seks, emotie (en steeds meer racisme) die vaak nog complexer worden gemaakt.
  Als tiener je autobiografie schrijven.
  De doop is een protest tegen het mindfucking.
  Het is niet bewezen dat de studenten met op hun examens de beste resultaten ook de beste zijn of meer intelligent. Vaak is het niet zo, daarom moeten de docenten terug naar de klas.
  Vanwege corona werd ook al gepleit voor afschaffing van examens. Immers je moet betalen voor een dienst die je gegeven wordt.

  Beantwoorden.
 2. Steeds vaker draait het er bij de competitie om niet om te winnen op inhoudelijk talent, maar om iedere reactie of tegenstand onmogelijk te maken, om de ander bijvoorbeeld te tackelen en zo te laten verliezen.
  Dat zien we overal, zowel op straat als ook in de media.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter