GAIA woest om ‘brutale’ onthoofding draak door Prins Filip

BRUSSEL – Dierenrechtenorganisatie GAIA is niet te spreken over de volgens hen ‘brutale en misselijk makende’ onthoofding van een draak door Prins Filip.  ‘Een dergelijke vorm van dierenmishandeling is een toekomstig staatshoofd onwaardig’, aldus woordvoerder Michel Vandenbosch.

Het paleis stuurde Prins Filip te paard uit om de draak te verslaan.
Het paleis stuurde Prins Filip te paard uit om de draak te verslaan.

Gisterenmorgen omstreeks 04u55 ontving het paleis een noodoproep van een West-Vlaams runderbedrijf dat door een vuurspuwende draak werd aangevallen.  Vrijwel onmiddellijk stuurde men Prins Filip te paard uit, die rond de middag ter plekke arriveerde.  Die probeerde eerst nog de situatie te ontmijnen door de draak enkele plaatselijke maagden aan te bieden, maar de onderhandeling draaide uiteindelijk op niets uit.  Er volgde een kort maar hevig gevecht, waarbij het runderbedrijf en enkele West-Vlaamse dorpen in as gelegd werden.  Uiteindelijk kon Prins Filip de draak overmeesteren en onthoofden.  Hierbij verloor de troonopvolger gedeeltelijk zijn wenkbrauwen, maar bleef verder ongedeerd.  De schade aan de omgeving loopt in de miljoenen.

Middeleeuwen

Nadat de prins zich, conform de traditie, in het drakenbloed gebaad had, werd hij door omstaanders als held gevierd.  Geheel onterecht, zo vindt Michel Vandenbosch: “Dit is barbaars en toont enkel aan dat we in ons land op gebied van dierenwelzijn nog in de middeleeuwen leven.”

Foto's van de met uitsterven bedreigde West-Europese draak zijn erg schaars.
Foto’s van de met uitsterven bedreigde West-Europese draak zijn erg schaars.

Biologen hebben lange tijd vermoed dat de West-Europese draak volledig uitgestorven was, maar de jongste tijd werden er weer enkele exemplaren in onze streken gesignaleerd. Sommigen zoeken de oorzaak hiervoor in de financiële crisis, waardoor vele mensen opnieuw fors in goud geïnvesteerd hebben. Dat trekt draken aan, die graag hun nest bouwen uit goudstukken en juwelen.

GAIA pleit nu voor een aangepast beleid, met aandacht voor de humane behandeling van draken. “We erkennen de noodzaak aan populatiecontrole, maar het zou wreed zijn de draak nu vogelvrij te verklaren”, aldus Vandenbosch. “We moeten onderzoeken of alternatieve methodes, zoals selectieve sterilisatie, een oplossing kunnen bieden, maar een lang en bitter gevecht tussen draak en edelman mag geen legitieme optie zijn. Eventueel kan het pijnloos laten inslapen van de draak een uitweg zijn, maar enkel wanneer alle andere mogelijkheden zijn uitgeput. In ieder geval moeten we stoppen met dit intelligente en nobele dier als een bloeddorstig monster af te schilderen.”

Het nest van de onthoofde draak is inmiddels gelokaliseerd en ontslagnemend minister van Financiën Reynders laat onderzoeken of het kan gebruikt worden om het gat in de begroting te dichten.

5 reacties op "GAIA woest om ‘brutale’ onthoofding draak door Prins Filip"

 1. Beste Taalfreak

  Hartelijk dank voor uw opmerkzaamheid. In het huidige medialandschap, waar ‘publish or perish’ vaak het eerste gebod is, is het voor redacties steeds moeilijker om de nodige aandacht te besteden aan secundaire kwaliteitscontroles zoals het checken van bronnen of het nalezen van teksten. Daarom zijn lezers zoals u, die niet aarzelen hun informatieverstrekkers op fouten en vergissingen te wijzen, van uitzonderlijk belang. Het is dankzij u dat krantenartikels niet alleen sensatiebelust en spektakelgericht zijn, maar ook correct gespeld.
  Wij van De Raaskalderij hopen dan ook dat u in de toekomst niet zult nalaten ons bij de minste twijfelachtige taalconstructie te contacteren.

  Met vriendelijke groenten
  Lander Maan

  Beantwoorden.
   1. Waarde TaalFreak

    Blijkbaar neemt u aanstoot aan mijn vorige reactie, waarin ik u bedankte voor uw terechte opmerking over een taalfout in het bovenstaande artikel. Dat spijt mij ten zeerste en ik wil mij dan ook oprecht excuseren voor de belediging die u in mijn reactie las. Ik verzeker u dat het nooit mijn bedoeling was om u, onze lezer, te schofferen.
    Ik heb contact gezocht met de verantwoordelijke van onze financiële dienst en zij is ermee akkoord uw volledige abonnementskosten te vergoeden. Ik hoop dat u zich in dit gebaar van verzoening kunt vinden en dat wij u in de toekomst als trouwe lezer van De Raaskalderij mogen blijven verwelkomen.

    Met de hoogste achting
    Lander Maan

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter