Facebook verwijdert profiel Roger Vangheluwe

PALO ALTO – Facebook zal het profiel van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe afsluiten. De beslissing kwam er na klachten van oude slachtoffers, die zich blijkbaar nog altijd niet ‘gedefriend’ hadden.

De gewraakte facebook-pagina van Vangheluwe
De gewraakte facebook-pagina van Vangheluwe

De klachten kwamen steeds op hetzelfde neer: Vangheluwe zou in zijn statusupdates moedwillig slachtoffers schofferen en aantonen dat hij de draagwijdte van zijn daden onvoldoende beseft. Status-updates als ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’, ‘het was maar een spelletje, geen relatietje’, en ‘Roger Vangheluwe was beter sportcoach geworden’ getuigen daarvan. “In afwachting van het onderzoek sluiten we het profiel van meneer Vangheluwe voorlopig af”, aldus Mimi Baxter, woordvoerster van de sociaalnetwerksite. “Als blijkt dat de klachten ongegrond zijn, kan hij natuurlijk terug over een Facebookprofiel beschikken. In afwachting daarvan kan de bisschop zijn statusupdates gewoon via de Vlaamse media de wereld insturen. Niemand daar die hem geen forum wil geven.” (JDL/EM)

Laat een reactie achter