BV’s palmen academische wereld in

LEUVEN – Nu de omscholingen tot dansers, schaatsers, koks en schrijvers stilaan passé beginnen te raken, hebben BV’s een nieuw en voor hen nog onontgonnen terrein op het oog: de academische wereld. Met groot succes duiken aan alle Vlaamse Universiteiten Bekende Vlamingen op die aan een doctoraat werken.

– door Lodewijk van Speybraeckel –

Het was Bert Anciaux die het pad effende met zijn nu reeds relevant en baanbrekend onderzoek rond lokale organisaties van etnisch-culturele minderheden. Zoals het een topatleet betaamt, sprong recent ook Wesley Sonck gezwind op de succestrein van BV-doctoraten. Het enfant terrible van Lierse SK zal een multifactoriële regressie-analyse uitvoeren naar beïnvloedende factoren op de fysieke prestaties van jonge voetballers. “Het dragen van een oorbel, de grootte van autospoilers, het luisteren naar luide housemuziek, compulsieve adoratie voor Nike Air Maxx-schoenen en tatoeages die kant noch wal raken, zijn slechts enkele van de variabelen en case studies die ik plan uit te voeren in het kader van mijn doctoraat”, aldus Sonck.

Carré

Net als Anciaux beweert ook Sonck niet de gebruikelijke vier jaar nodig te hebben om zijn proefschrift af te werken: “Als ik ergens voor ga, is dat altijd voor 200% procent. Je hoeft dus geen genie te zijn om te berekenen dat ik slechts twee jaar nodig heb. Bovendien is dancing Carré in Willebroek wetenschappelijke peter van het project, waardoor het vinden van geschikte proefpersonen heel wat vlotter zal verlopen ”.

Mik, Mak en Mon zouden op het punt staan om Stephen Hawkings kwantumfysische claims te weerleggen.
Mik, Mak en Mon zouden op het punt staan om Stephen Hawkings kwantumfysische claims te weerleggen.

Via onze collega’s van Campuskrant zijn we verder te weten gekomen dat ook Samson een aanvraag tot doctoreren heeft ingediend. De hoogbegaafde viervoeter zal aan de K.U.Leuven onderzoeken hoe waanvoorstellingen en verliefdheid op ingebeelde partners kunnen resulteren in brutale dierenliefde. Aan de universiteit Antwerpen gaan Mik, Mak en Mon een Europees onderzoeksconsortium op poten zetten om Stephen Hawkings kwantumfysische claims te weerleggen. Naar eigen zeggen waren zij er vanop hun thuisplaneet Galacton getuige van “hoe de Big Bang met een tegelijkertijd vernietigende en scheppende explosie dit multiversum op gang knalde. Wij hebben lak aan de onzekerheid van wiskundige modellen en beroepen ons liever eenvoudigweg op onze eigen empirische waarneming. Plilililililililili!”, aldus Mik, Mak en in zekere mate ook Mon.

Benieuwd welke andere BV’s zich in de nabije toekomst belangeloos zullen inzetten voor de broodnodige synergie tussen wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke dienstverlening.

Laat een reactie achter