Ziel Mandela strijdt tegen Apartheid in hemel

DE HEMEL – De ziel van Nelson Mandela is goed aangekomen in de hemel. Hij zou worden ondergebracht in een barak op wolk 46664, die bestemd is voor zwarte Afrikanen, niet ver van de township Vagevuur. Maar dat was buiten de strijdvaardige mensenrechtenkampioen zelf gerekend.

De hemel werd tot vandaag gedomineerd door een blanke autocraat.
De hemel werd tot vandaag gedomineerd door een blanke autocraat.

Sint-Pieter, de poortwachter van de hemel, heeft naar eigen zeggen zelden een waardiger man de hemel zien betreden. “Hij kwam me heel sereen en kalm over, waarlijk een groot man. Mogelijk een heilige”, aldus Sint-Pieter. “Ook toen ik hem om zijn papieren vroeg om de nodige raciale vaststellingen te doen (de astrale ziel heeft geen huidskleur, nvdr.) bleef hij vriendelijk glimlachen. Toen duidelijk was dat hij tijdens zijn aardse leven een zwarte Afrikaan was, deelde ik hem volgens de voorschriften in op wolk 46664, een nieuwe verkaveling die speciaal voor dat soort zielen is bestemd.”

Toen Sint-Pieter de ziel van Nelson Mandela vroeg om aan te schuiven achter aan de lange wachtrij voor Afrikanen, terwijl daarnaast de blanke zielen zonder uitgebreide controle mochten passeren, begon deze laatste volgens ooggetuigen te protesteren. “Vreedzaam, hoor, daar niet van”, vervolgt Sint-Gabriel, die het allemaal heeft zien gebeuren. “Maar het was hem toch vrij duidelijk aan te zien dat hij zijn plaats als Afrikaan niet kende. Alleen al door de manier waarop hij op die bus stapte: vooraan, en zonder zijn plaats af te staan toen iets later de blanke zielen opstapten.”

Volgens Marcus, Lucas, Mattheus en Johannes, de woordvoerders van God, de blanke, excentrieke autocraat met lange witte baard die de plak zwaait in de hemel, mag Mandela al blij zijn dat hij het überhaupt tot in de hemel schopt. “De meeste Afrikanen geraken bij leven en welzijn niet verder dan het Vagevuur”, klinkt het in koor. “Er zijn minder dan 1000 Afrikaanse heiligen op meer dan 10 000 gecanoniseerde Rooms-Katholieke heiligen, terwijl er ongeveel evenveel Afrikanen als Kaukasische blanken zijn. Dat zegt toch genoeg? Dat Mandela desondanks is toegelaten bewijst hoe verdienstelijk God Onze Vader, Geheiligd Zij Zijn Naam, hem wel vindt. Maar dan moet hij zich wel naar de regels plooien. En een van die regels in de hemel is nu eenmaal dat blanke en zwarte zielen hier strikt gescheiden leven.”

‘Subversief gedrag’

Zonder die zogenaamde Apartheid zou het er volgens de evangelisten immers een pak minder vreedzaam aan toegaan in de hemel. “God heeft Zijn handen al vol genoeg met de fysische wereld. Mogelijke onrust in de metafysische wereld kan Hij missen als kiespijn”, aldus Marcus, Lucas, Mattheus en Johannes. “Door zijn subversieve gedrag bedreigt Mandela het subtiele evenwicht tussen de rassen dat hier door Hij Die In De Hemelen Is is geïnstalleerd. Madiba’s ziel is dan ook onmiddellijk na het incident op de bus door Sint-Joris naar een geïsoleerde wolk voor de kust van de hemel geëscorteerd, waar zijn opruiende taal geen gevaar vormt voor het broze evenwicht hier in het Paradijs.”

Van op die wolk strijdt de ziel van Mandela intussen verder voor een gelijkwaardige behandeling van alle zielen in de hemel. “Ik ben naar de hemel gekomen, niet als profeet, maar als nederige dienaar van dat ene, heilige ideaal”, schrijft Mandela in een clandestiene hemelkrant. “Dat alle zielen, blank of zwart, gelijk zijn in de dood en in het leven, en dat deze plek, die hemel wordt genoemd, zijn naam niet waardig is vooraleer we er in slagen om in vrede en met respect voor elkaar samen te leven.”

“Zoals ik zei, wellicht een heilige”, besluit Sint-Pieter.

2 reacties op "Ziel Mandela strijdt tegen Apartheid in hemel"

Laat een reactie achter