Onervaren N-VA-lid geeft Sassen schuld van alles

Sassen telt slechts 82 inwoners, ongeveer evenveel als S.PA-kiezers.

BRUSSEL – Opschudding gisteravond in perskringen en op het partijhoofdkwartier van N-VA, nadat Hildegarde Allemans, kersvers kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beringen, in een interview met Het Laatste Nieuws had laten optekenen dat ‘alles wat er misgaat in dit land de duidelijk schuld is van Sassen.’ Ging het om een nieuwe richtlijn van de partij? Bij de N-VA wijst men immers graag op de puinhopen die het gevolg zouden zijn van het jarenlange wanbeleid van de socialisten, en geeft men niet zo gauw de schuld aan een kleine gemeente in Duitsland. Al snel werd echter duidelijk dat het nieuwbakken partijlid zich gewoon vergiste, en weldegelijk de sossen bedoelde.

‘Een beginnersfout. Ik moet nog veel leren,’ lacht Allemans de vergissing weg. ‘Het lijkt zo op elkaar: sossen, sassen, één pot nat. En het gaat ook om ongeveer evenveel mensen.’ Sassen is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de landkreis Vulkaneifel. Het dorp telt slechts 82 inwoners. In tegenstelling tot de sossen konden zij er wel mee lachen. ‘Het maakt uiteindelijk niet uit van wie het allemaal de schuld is,’ besluit het N-VA-lid. ‘Zolang wij het maar niet waren.’

 

24 reacties op "Onervaren N-VA-lid geeft Sassen schuld van alles"

 1. Mijnheer Maitreya, doceert U aan een of andere Vlaamse universiteit? Uw interventies zijn telkens van een zo’n hoge kwaliteit dat ik schroom voel om U van antwoord te dienen. Aan welke universiteiten waart U de vorige 250 jaar verbonden? En ook aan die van Herk De Stad? Dat is namelijk zeer belangrijk voor mij omdat ik dat prutsstadje gewoonweg haat !

  Beantwoorden.
  1. De gewone man.

   De humor van de Belg komt vooral tot zijn recht hij als hij recht spreekt. De genade van de machthebber, dan blijkt die simpele Jan plotseling de baas te zijn. Zo weet je waar je staat.
   En zo komt het werkelijke begrip van democratie tot uiting. Voorvechter van internetvrijheden. De geheime dienst die dit land deed ontstaan maakt zich kenbaar.
   Dus: Jan heeft gewonnen. U hebt het laatste woord, uw antwoord op mij was onmiddellijk bij 1 re op de knop duidelijk. Edelachtbare, ik wist niet wie u in werkelijkheid was.
   Iets dergelijks is ook eens bij Indymedia Antwerpen gebeurd voordat het stap voor stap verdween. En gelijk bijna alles op dat vlak, mondiaal. Toen zetten ze me op mijn naam met een onuitwisbaar schandaal vast op internet. Het is mondiaal bekend via de reguliere media. Men zegt dan: ach ja die Belgen weer, waardoor de Belg nooit van het imago van “dom” afkomt. Maar vooral: “min”, humor, met hun techniekje.
   Karma.

   Google

   Deze site is niet bereikbaar

   127.0.0.1 heeft de verbinding geweigerd.

   ERR_CONNECTION_REFUSED

   Beantwoorden.
   1. ik ben gewoonweg SPRAKELOOS. Met welken vloeiende pennestreek U eenieder ziin plaats op deze wereldbol toont. Voor mezelf: ik ben eruit: ik wacht braaf en stil af wanneer U aanvangt met de oceanen te verkleinen zoals beloofd.

    Beantwoorden.
 2. Ondertussen doet men bij de sp.a er alles aan om de gemoederen te sossen. Kwestie van de hoop levend te houden om bij de gemeenteraadsverkiezingen een 83ste stem binnen te halen.

  Beantwoorden.
 3. Beste Edewaar, ja ik had dezelfste mening, maar ik was door wiskundige vergelijkingen uitgekomen op 67ste … ik bekijk dit verlengd weekend waar ik eventueel ’n fout gemaakt heb. In ieder geval eindigen ze in het voorgeborgte van de hel. Ja, sossen helpt niet meer, ze moeten regelrecht het roer omgooien: Vlaams Belang langs rechts voorbijsteken, dat is nog hun enigste reddingsboei. Alhoewel: bij het woord “boei” zijn we terug beland aan de galjoenen van het leger: huilen met de pet op… in dit geval dus: met de kepie op. Hun enigste (maar volgens mij ijdelste) hoop is bij volgende missie nog enkele tientallen dolfijnen af te schieten in zuid-oosten van middellandse zee: kwestie van onze militaire heldhaftigheid te toen … ’t zal nog niet zekers !!!

  Beantwoorden.
  1. Er is iets mis met je rekenalgoritme, Jan. Ziehier waarom het 83 stemmen moeten zijn.
   De sp.a is een volkse partij en moet dus de stemmer tot in het 7de knoopsgat bereiken. Zo’n knoopsgat is 2-dimensionaal zodat het aantal te bereiken kiezers oploopt tot 1² + 2² + 3² + 4² + 5² +6² + 7² = 1 + 4 + 9 + 16 + 25 + 36 + 49 = 140. Nu is het natuurlijk niet realistisch te veronderstellen dat één partij met alle stemmen aan de haal gaat, dus gaan de sp.a-bobo’s ervan uit dat je één knoopsgat met je boodschap wél bereikt, een volgend dan weer niet, weer één wél, één niet, enz… De binnengehaalde stemmen worden zo gereduceerd tot 1 + 9 + 25 + 49 = 84. Als je dan nog rekening houdt met Tom Meeuws die naar de nv-a overloopt, dan houd je 83 stemmen over. QED.

   Beantwoorden.
 4. Oh, ik heb het hier al direct gevonden: de batterij van m’n rekenmasjientje is weer bijna leeg: ik kijk dat regelmatig na door de wiskundige bewerking “2+2=” in te tikken … en ik kwam deze morgend uit op 3.8 vandaar die foute berekening. Apropos, vult gij ook belastingsbrieven in? Met zulken wiskundige knobbel moet dat een fluitje van een cent zijn.

  Beantwoorden.
 5. ik heb hier een probleempje waar ik voorlopig niet uitgeraak … ik lees hier een interview over het sinterklaas-zwartepiet-gedoe in het algemeen dagblad met de heer Romelu Lukaku. Op zeker ogenblik zegt hij, ik citeer: “mijne piet is en blijft zwart”. ik geraak er maar niet aan uit: WAT bedoelt de heer Lukaku hier nu precies mee ? Misschien dat de heer Maitreya me een hint kan geven… ik zou het direct als dogma aannemen. In blijde verwachting …

  Beantwoorden.
  1. Beste Jan, ik vond het vooral verwonderlijk dat je deze commentaar plaatste onder een artikel over de sossen. De link werd pas na een tijdje duidelijk. Romelu Lukaku is immers een sociaal geëngageerd persoon die zich mateloos stoort aan het feit dat zijne Piet steeds de zak moet dragen. Bij wijze van compensatie staat hij hem dan maar toe om in het zwart te werken zodat hij aan het eind van de maand misschien netto toch wat meer overhoudt. Het is trouwens pas wanneer zijne Piet klaar is dat er een wit laagje overkomt. Daarna passeren ze samen langs de witte kassa. Het lijkt me ongepast om hier zwart-wit over te oordelen.

   Beantwoorden.
   1. Beste Eduard, laat me proberen uit te leggen: ik vraag al lange tijd aan Jan-Pieter De leughenaere om bovenaan de hoofdpagina een categorie toe te voegen: “vragen aan Maitreya” waarin mensen, zoals U en ik, vragen, problemen, kwesties kunnen stellen en waarop dan de heer Maitreya een antwoord zou kunnen geven in de aard zoals wij Hem kennen: vlees noch vis, zwart en wit, jing en yang. Maar omdat ik nog nooit enig antwoord heb gekregen, en ik tôch ’n antwoord wou, heb ik nagedacht (let op: doet verschrikkelijk veel pijn) en heb dan besloten om op het recenste artikel mijn vraag te posteren. Méér moet je er niet achter zoeken… alhoewel: jouw intelligent antwoord komt zeer dicht bij wat mijn voorlopige mening is vooraleer het in het staatsblad wordt afgedrukt. Nog een deugddoende dag gewenst, m’n vriend.

    Beantwoorden.
     1. d’r was nekeer nen bruine beer,
      En d’r was nekeer ne witte…
      En als den ene recht ging staan,
      Dan ging den andere zitte…

      Ja ik weet het Eduard, ik zal nog jaren moeten oefenen om op jouw wonderbaarlijk niveau te geraken. Heb geduld aub.

 6. Lukaku is een grote fan van the Rolling Stones, dat weet iedereen. In 1966 brachten de RS hun song Paint ik Black uit, over een depressieve man die alles in het zwart wou en dat is Lukaku op het lijf geschreven. Meer moet je er niet achter zoeken. Er zijn trouwens meer BV’s die alles liever in het zwart hebben.

  Beantwoorden.
 7. Geachte heer Mendeljew, U slaat eens te meer de nagel op de kop, ik had daarover echter niet zo diep nagedacht (vanwege die helse pijnen, zie hoger antwoord), begrijp je. Het doet goed als je bij problemen op je vrienden kan rekenen. In Mei heb ik trouwens een afspraak met de notaris om mijn testament op te maken … goed dat ik weet wie mijn échte vrienden zijn.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter